Recept voor Lemper (Soto Ajam)

Recept voor Lemper (Soto Ajam)

  • Koenjit (geel wortel) 1 el
  • Kamirinoten (handje)
  • Knoflook (3 á 4 teentjes)
  • Trassi 1 tl
  • 1 ui
  • Gember (2 schijfjes verse gember)
  • Ketoembar 1 el

Bovenstaande kruiden geheel fijn maken tot een soort kruidenpasta.

  • Djoeroek Poeroet (Citroenblad) 5 blaadjes
  • Sehri (Citroengras) 3 stengels
  • 1 kippenbouillon
  • Suiker/zout naar wens toevoegen
  • Kip
  • Ketanrijst

Verdere benodigdheden:

  • Aluminiumfolie / plasticfolie

Maak de kruidenpasta met de ingrediënten die hier boven staan beschreven.
Kook de kip (een hele, of 4 grote kippenpoten) tot hij gaar is. Als de kip van het bot valt, maak je van de kip hele fijne stukjes. Dit kan bij de kruidenpasta. Laat het geheel even zachtjes koken zodat alle smaken goed vrij komen.
Het koken van de rijst:
De Ketan-rijst kook je zachtjes (met de deksel op de pan) in kokosmelk tot hij gaar is. Zorg ervoor dat de rijst nog een beetje warm is, dan plakt hij wat minder als je de Lemper gaat rollen.

De Lemper rollen:
Maak kleine velletjes aluminiumfolie. Bedek 2/3 van de folie met rijst met in het midden een strookje kip. Rol het geheel vervolgens dicht.

Wil je er liever Soto Ajam van maken, voeg dan extra kippenbouillon toe en  serveer de soep met:

  • Lontong (Kleefrijst)
  • Citroen
  • Taugé
  • Selderij
  • Gekookt ei
  • Gebakken uitjes
  • Se-oen
  • Sambalcitroen

By | 2012-07-26T11:15:48+00:00 september 29th, 2010|Heb je al gegeten?, Indofood!|6 Comments

About the Author:

  • qwerty

    video is privé

    • Hey qwerty, thanx voor de vermelding! je kan em nu zien 🙂
      O.. and if you like it, i’d like you to do the liking for me on the ‘Liking’FB button 😉

  • Monique

    Op YouTube kreeg ik de reactie waarom ik de kip niet gewoon in de boemboe laat garen… Inderdaad een heel goed idee! Thanks! Ik denk dat ik het nog altijd zo doe omdat mijn oma op deze manier de Soto Ajam maakte… Als je de kip laat garen met de kruiden komt er veel meer smaak in de kip! Monique, HoezoIndo

  • Monique

    Op YouTube kreeg ik de reactie waarom ik de kip niet gewoon in de boemboe laat garen… Inderdaad een heel goed idee! Thanks! Ik denk dat ik het nog altijd zo doe omdat mijn oma op deze manier de Soto Ajam maakte… Als je de kip laat garen met de kruiden komt er veel meer smaak in de kip! Monique, HoezoIndo

  • Rob Coers

    Wat ontzettend leuk uitgelegd, zo pelan pelan! Ik ga nu toch ook eens aan mijn moeder vragen hoe zij ze altijd maakt, want meestal stopt ze de lempers tussen de andere oleh oleh bij het naar huis gaan. En dan komen ze inderdaad uit de diepvries.

  • RobCoers

    Wat ontzettend leuk uitgelegd, zo pelan pelan! Ik ga nu toch ook eens aan mijn moeder vragen hoe zij ze altijd maakt, want meestal stopt ze de lempers tussen de andere oleh oleh bij het naar huis gaan. En dan komen ze inderdaad uit de diepvries.