Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? #Kookboek Go-Tan: ‘Van iedereen, voor iedereen’

 

GVWR_Omslag_stans_HR2Nederland kent nog volop mensen die een persoonlijke band hebben met de Indische eetcultuur, zowel van de eerste, tweede als derde generatie. In deze families vormt eten het hart van het sociale leven. De nostalgie, de kennis, het plezier en de liefde die bij de echte Indische keuken horen, staan aan de basis van dit kookboek.

Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto’s en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken ‘van iedereen, voor iedereen’. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?

Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder?

 

 

 

De inzendingstermijn sloot eind juni 2015, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. ‘Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven’.

 

[box type=”info” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Op zaterdag 16 januari signeert Han Go het nieuwe kookboek De geur van witte rijst van 14.00 tot 16.00 uur bij Van Stockum in Den Haag. Tijdens het signeren zijn er heerlijke hapjes te proeven. U bent van harte welkom![/box]

Datum: Zaterdag 16 januari 2016

Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur

Locatie: Boekhandel Van Stockum, Spui 40, 2511 BS, Den Haag

Toegang: Gratis

Facebook Comments

By | 2016-12-28T14:35:14+00:00 januari 6th, 2016|Blog, Heb je al gegeten?|0 Comments

About the Author:

Wilhelmina Beckman-Lapre een Indische vrouw, want haar overgroot oma was een Inlandse is geboren in Nederlands-Indië getrouwd met erkende Indo Joram Ello. Zij kregen 5 kinderen waaronder mijn vader Frederick Willem Ello (Yogdjakarta) een opgeleide timmerman die verliefd is geworden op een Indonesische vrouw in het eiland van oorsprong van mijn opa. (West-Timor,Rote). Op 28 jarige leeftijd is hij pas naar Nederland gekomen in '72 en later mijn moeder. Mijn Indische familiegeschiedenis is een moeilijk te achterhalen verhaal, maar met familieverhalen van andere Indo's blijf ik mijn roots ontdekken.

Leave A Comment