De mensen die zich lieten portretteren voor dit project  zijn geïnterviewd voor een korte introductie en achtergrondverhaal.
In deze post een portret van Duane van Minde.

Portret Duane

Duane van Minde, 25 jaar, woont in Twiske, Noord-Holland

 

Duane is 3e jaars student Tandheelkunde in Amsterdam. Zijn moeder, Sandra is Indisch en 57 jaar. Zijn vader, Johannes is Indisch en 54 jaar. De opa van zijn moeders kant is Nederlands en zijn oma komt uit Sumatra (Laras). De opa van zijn vader’s kant is Indisch en zijn oma is van Thaise afkomst.

Als mensen Duane zien, zien ze hem niet als een Indische jongen. Meestal vertelt hij uit zichzelf wat zijn afkomst is. Hij heeft Indische vrienden en hij heeft ooit een Indische vriendin gehad. Hij denkt met Indische meisjes meer een klik te hebben. Duane hield zich een tijdje bezig met de koloniale geschiedenis. De overdracht van de Indische geschiedenis vindt hij dan ook belangrijk.

Wat kreeg je mee van de Indische cultuur? ‘De Indische eetcultuur van zijn eigen moeder en ook van de familie van zijn vaders kant. Interesse in de Indische geschiedenis van zijn voorouders. Ondanks het schrijnende verhaal, vertelt hij gepassioneerd over de geschiedenis van zijn opa die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp heeft gezeten. Hij zou graag de tijd ervoor willen hebben om zich nog meer te verdiepen in zijn eigen familiegeschiedenis.