MOEDERLAND Crowdfunding

Deze crowdfunding wordt gehost door Hoezondo.nl
Platvorm van één van de kunstenaars van Moederland Collectief: Armando Ello.

Deze crowdfunding wordt gehost door Hoezondo.nl
Platvorm van één van de kunstenaars van Moederland Collectief: Armando Ello

Wat kan de rol van Molukse, Indisch en Nederlandse kunstenaars zijn op de koloniale erfenis van het nationaal verleden?

Wij zijn een collectief van 7 kunstenaars genaamd “Moederland.” We organiseren een unieke expositie rond dit thema en hebben een gemeenschappelijke achtergrond met de Molukken, Indonesië en het voormalig Nederlands-Indië. 

Met ons werk reageren we op het koloniale verleden, de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, de migratie van Indische-Nederlanders en de overtocht van de Molukkers.

Dominique Latoel

Hoe gaan we om met de intergenerationele verwerking van de koloniale erfenis en hoe identificeren we onszelf als individu en als collectief?

 Wat is de rol van kunst en de perceptie van geschiedenis die wordt gewist, vervalst en niet wordt erkend?

Kunst, Dekolonisatie en Identiteit

Door deze thema’s te belichten stellen we vragen bij die geschiedenis. We zoeken verbinding bij wat we gemeen hebben. Ondanks de diversiteit binnen onze individuele  achtergrondgeschiedenis. 

Door welke bril en vanuit welk perspectief bekijken we ons gedeeld verleden? Hoe gaan we er nu mee om en wat betekent dat voor onze gezamenlijke toekomst? 

Aura: “Mijn achtergrondgeschiedenis wordt, in meer of mindere mate, gedeeld met miljoenen mensen uit alle windstreken, van alle tijden.

Dominique: “om de wereld te laten zien dat wij als (Alifuru) Inheems volk bestaan en onze cultuur behouden en willen delen.

Shelly: “De kennis van het verleden is bewust zijn voor de toekomst.

Na het langdurig uitstellen van onze expositie die we in 2020 wilden houden hebben we

afgelopen zomer onze eerste gezamenlijke expositie” Moederland” kunnen verwezenlijken in de Kruisruimte – Eindhoven.

Onze geplande hoofd-expositie zal plaatsvinden in de prachtige Pulchri Mesdagzaal eind oktober in Den Haag…en hier is waar je ons zou kunnen helpen want het project brengt kosten met zich mee die we zelf betalen.. 

Wij zijn allemaal kunstenaars die met dit project onze kunst inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Helaas zijn er te weinig fondsen die we op tijd konden interesseren voor dit project. Daarom dat wij ons richten op financiële steun en  support van de mensen om ons heen waaronder jijzelf. Je kan al doneren vanaf 1 euro.

We kunnen met jouw steun nieuw werk maken om onze boodschap van verbinding, inclusie en diversiteit te versterken. 

En zo gezamenlijk ons steentje bijdragen voor meer bewustwording van onze gedeelde geschiedenis en onze kijk op de toekomst. 

In deze crowdfunding krijg je er ook iets voor terug. Je krijgt een officiële uitnodiging voor de grote opening op zaterdag 29 oktober en een kleinere opening op zondag. De expositie blijft een maand open voor bezoek en elke zondag is er een workshop of evenement.

Wij zijn je alvast dankbaar voor je financiële steun. Ook als je financieel krap zit kun je ons supporten door dit te delen met een vriend of vriendin, familie of je gemeenschap. Zodat we samen met onze kunst iets doorgeven waar woorden tekort schieten.

 Terima kasih Dankje wel..we zien je graag in Den Haag.

Beloningen

MC

Marc Claassen

01/10/2022

Gedoneerd bedrag
€10,00
KP

Karel Pesch

01/10/2022

Gedoneerd bedrag
€25,00
Tv

Tjabring van Egten

01/10/2022

Gedoneerd bedrag
€10,00
MR

Maurits Rade

01/10/2022

Gedoneerd bedrag
€10,00
SE

Sylvia Elders

30/09/2022

Lang voor de aandacht die er nu (pas) is, was ik - als presentatrice van Pasars en andere culturele bijeenkomsten - en ook als Indische vrouw en moeder van Indisch-Molukse kinderen, al gepassioneerd actief op de thema’s gemengdbloedig, cultuur, trauma’s, en postkoloniale patronen. Ik heb veel ervaringen en teleurstellingen opgedaan en de schreeuw om begrip gezien bij de mensen met … Lees meer

Lang voor de aandacht die er nu (pas) is, was ik - als presentatrice van Pasars en andere culturele bijeenkomsten - en ook als Indische vrouw en moeder van Indisch-Molukse kinderen, al gepassioneerd actief op de thema’s gemengdbloedig, cultuur, trauma’s, en postkoloniale patronen. Ik heb veel ervaringen en teleurstellingen opgedaan en de schreeuw om begrip gezien bij de mensen met diezelfde migratie-achtergrond als ik. Na 42 jaren stop ik als presentatrice van ontelbare artiesten, kunstenaars en andere geweldige personen uit ons boeiende Indische, Molukse en Indonesische circuit. De aandacht die er nu (oa van jullie) is, doet me goed en soms ook pijn, denkend aan hen die ik tegen kwam op pasars, jive-avondjes, bruiloften, begrafenissen, kumpulans en vooral de jaarlijkse reünies van de plaats uit hun jeugd, in het Indie van toen. Zij waren lang alleen daar, op die plekken, zichtbaar, hoorbaar … Ik laat hen niet achter en heb gekozen voor een andere plek dan het podium. Nu zit ik in de Clientenraad en in de raad Cultureel Erfgoed Rumah Kita in Wageningen. Nog dichter bij orang tua. Daar kijk ik nog steeds in de vertrouwde gelaatstrekken waarin ik mijn eigen identiteit en geschiedenis zie. Mijn laatste afscheids pasar is op 28-29-30 okt in De Brabanthallen, dus ik kan niet bij de opening zijn, maar kom wel in de maand daarna naar jullie. Dus mogelijk tot ziens daar of in Rumah Kita waar regelmatig tentoonstellingen en bijeenkomsten georganiseerd worden. Ik wens jullie het uitkomen van je droom toe. Salam Manis Sylvia Elders https://mailchi.mp/istimewa-events/sylvia

Gedoneerd bedrag
€125,00
Ed

Edward de Bock

29/09/2022

Gedoneerd bedrag
€50,00
LK

Lex Kraft van Ermel

29/09/2022

Gedoneerd bedrag
€10,00
FV

Fenny Vlietstra

29/09/2022

Heel veel succes, ook namens het Indisch Museum

Gedoneerd bedrag
€25,00
IK

Iris Kranenburg

28/09/2022

Mijn moeder (Leonie Kranenburg- Reibel) is vier weken geleden overleden. Zij ging zich afgelopen jaren steeds meer bezighouden met de Indische gemeenschap en cultuur en vond daarin enorme verbinding. Ernst … Lees meer

Mijn moeder (Leonie Kranenburg- Reibel) is vier weken geleden overleden. Zij ging zich afgelopen jaren steeds meer bezighouden met de Indische gemeenschap en cultuur en vond daarin enorme verbinding. Ernst Kraft, een bekende van mijn moeder, bracht mij op de hoogte van deze expositie. Mijn moeder was hier zéker heengegaan. Daarom wil ik graag een donatie doen én kom ik uiteraard langs om de expositie te bekijken!

Gedoneerd bedrag
€50,00
RH

Rob Hammink

28/09/2022

Selamat jalan

Gedoneerd bedrag
€100,00
RK

Ronald Kemeling

28/09/2022

Gedoneerd bedrag
€15,00
HH

Henk Hya

28/09/2022

Gedoneerd bedrag
€25,00

Deel het verhaal!