Recept voor Lemper (Soto Ajam)

  • Koenjit (geel wortel) 1 el
  • Kamirinoten (handje)
  • Knoflook (3 á 4 teentjes)
  • Trassi 1 tl
  • 1 ui
  • Gember (2 schijfjes verse gember)
  • Ketoembar 1 el

Bovenstaande kruiden geheel fijn maken tot een soort kruidenpasta.

  • Djoeroek Poeroet (Citroenblad) 5 blaadjes
  • Sehri (Citroengras) 3 stengels
  • 1 kippenbouillon
  • Suiker/zout naar wens toevoegen
  • Kip
  • Ketanrijst

Verdere benodigdheden:

  • Aluminiumfolie / plasticfolie

Maak de kruidenpasta met de ingrediënten die hier boven staan beschreven.
Kook de kip (een hele, of 4 grote kippenpoten) tot hij gaar is. Als de kip van het bot valt, maak je van de kip hele fijne stukjes. Dit kan bij de kruidenpasta. Laat het geheel even zachtjes koken zodat alle smaken goed vrij komen.
Het koken van de rijst:
De Ketan-rijst kook je zachtjes (met de deksel op de pan) in kokosmelk tot hij gaar is. Zorg ervoor dat de rijst nog een beetje warm is, dan plakt hij wat minder als je de Lemper gaat rollen.

De Lemper rollen:
Maak kleine velletjes aluminiumfolie. Bedek 2/3 van de folie met rijst met in het midden een strookje kip. Rol het geheel vervolgens dicht.

Wil je er liever Soto Ajam van maken, voeg dan extra kippenbouillon toe en  serveer de soep met:

  • Lontong (Kleefrijst)
  • Citroen
  • Taugé
  • Selderij
  • Gekookt ei
  • Gebakken uitjes
  • Se-oen
  • Sambalcitroen