De lokale serie I.N.D.O. van Open Rotterdam is toe aan het derde seizoen!

In het eerste seizoen koppelden de Indische makers jonge generatie Indo’s aan eerste generatie Indische Nederlanders en in de tweede serie gingen jonge ondernemende Indo’s met elkaar in gesprek om te praten over hun inspiratie om te ondernemen of kunst te maken vanuit hun Indische roots. In deze reeks wil I.N.D.O. niet meer onderzoeken wàt nou ‘typisch Indisch’ is, maar HOE TYPISCH ‘typisch Indisch’ eigenlijk is.

Indisch zijn, betekent per definitie een gemengde afkomst hebben. Maar in de Indische cultuur zie je sporen terug van andere culturen. En meer dan alleen de Nederlandse. In Rotterdam, een stad met meer dan 170 nationaliteiten, zijn dan ook – als je nieuwsgierig genoeg bent – verrassende overeenkomsten te vinden tussen “typisch Indische zaken” en voorwerpen en gebruiken uit andere culturen. 

Wist je bijvoorbeeld dat in veel Turkse families koffie wordt gedronken die lijkt op “onze” kopi tubruk? En dat het door de Portugezen komt dat zowel in de Indische én Kaapverdische muziek de gitaar een belangrijke rol speelt? Of wil je weten waarom SOATO en SOTO op elkaar lijken, maar voor de Indo’s en Surinamers toch echt verschillende gerechten zijn? 

In seizoen 3 laten we deze én meer verrassende overeenkomsten tussen TYPISCH Indische dingen en de vele culturen die in Rotterdam te vinden zijn, zien. Opnieuw gaan we op pad met 5 Rotterdamse “Indo’s”, maar dit keer ook samen met 5 jonge Rotterdammers met een andere achtergrond, nl. van Turkse, Kaapverdische, Chinese, Ghanese en Surinaamse afkomst.  

De Indische makers zijn op zoek naar 

  • een Indische en Turkse koffieliefhebber
  • een Indische en Kaapverdische gitaarvirtuoos
  • een Indische en Chinese pencak silat en kung fu master
  • een Indische en Ghanese fashionista
  • een Indische en Surinaamse foodie

Binnenkort gaan we weer draaien, zodat je ons voor de zomer kan je vinden op OPEN Rotterdam. Enthousiast en wil je meedoen? Dat kan! Mail indo@chriztee.com of stuur ons een bericht via Facebook.com/indodocu.