HoeindischbenjijIn opdracht van het Indischherinneringscentrum en Stichting Herdenking 15 Augustus 1945hebben we deze interviewserie gemaakt. Hoe Indisch ben jij?

De antwoorden op deze vraag aan Indische jongeren met uitlopende achtergrond zijn vastgelegd in een aansprekende Youtube-serie Hoe Indisch ben jij? van het Indisch Herinneringscentrum en de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945. De drie delen verschijnen op Youtube (kanaal indischhcb) achtereenvolgens op vrijdag 1, 8 en 15 augustus om 10.00 uur.

De filmcompilaties Hoe Indisch ben jij? vormen een opmaat naar de jaarlijkse Indiëherdenking op 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag. Dan herdenkt Nederland de capitulatie van Japan in Nederlands-Indië. Hiermee kwam er definitief een einde aan de Tweede Wereldoorlog. De Youtubefilmpjes Hoe Indisch ben jij? zijn onderdeel van de jaarprogrammering van gezamenlijke activiteiten van het Indisch Herinneringscentrum en Stichting Herdenking, bedoeld om een breder en jonger publiek aan te spreken.

Nu de vraag aan jou.. Doe jij aan herdenken?

Plaats je reactie hieronder..