Hoe maakt je het?
Het recept hebben we van oma Stolze, de oma van Monique.

Ingrediënten voor 12 stuks

Voor het deeg: 4 el water, 250 gram bloem, 4 el boter,  zout, 1 ei
Voor de vulling: 250 – 300 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, scheutje ketjap, zout, 1 grote ui, doperwtjes, prei, su-un, geraspte wortels

Hulpmiddelen
Voor dit recept heb je een wok nodig en zonnebloemolie.
Voorbereiding
Pasteitjes maken duurt ongeveer 1 ½ uur. Het deeg moet een half uur rusten. De su-un moet je even laten weken in (warm) water.

Bereidingswijze
– Kneed in een kom de bloem, ei, zout, boter. Maak er kleine pingpongballetjes van en laat daarna het deeg een half uur rusten.
– Maak de vulling: versnipper de uien, maak de knoflook fijn en fruit dit in de boter.
– Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het. Daarna voeg je zout en prei toe. Roer het mengsel goed om en breng het op smaak met ketjap. Voeg daarna de wortel en doperwten toe en als laatste de su-un.
– Laat het een beetje afkoelen
– Rol de balletjes uit met een deegroller. Gebruik veel bloem, zodat het niet plakt!
– Vul de lapjes deeg met de vulling en vouw er halve maantjes van. Plak de randjes vast met eiwit. Zorg dat het pasteitje goed dicht zit, want anders gaat de vulling eruit tijdens het bakken.
– Verhit de olie in de wok en zorg dat de olie goed heet is. Bak dan de pasteitjes erin.
– Serveer met chilisaus.

De pasteitjes zijn een beetje flauw, zowel de vulling als het deeg. Daar moet dus meer zout bij! Ook zien ze er een beetje gek uit en is het deeg een beetje droog. Misschien moeten we ander deeg gebruiken. Heeft iemand tips?