‘Wat? Ben jij Indisch? Een kwart zeker…of ben je heel? Echt

Nina tromp

Nina tromp

niet te zien’. Soms weet de persoon in kwestie het ook niet meer en komt met rekenkundige sommetjes aan om uit te leggen dat er wel degelijk iets Indisch
aan hem of haar is.

Misverstanden, onwetendheid over de gemengdheid van Indische Nederlanders of de Indo-Europeaan. Nog steeds weten wij te weinig over elkaar en ons eigen identiteit.

In dit project werkt Soesoe Productions samen met Hoezo Indo en portretteert in beeld en in schrift de  Jonge Indo. Op een luchtige manier met een verrassend spelelement bieden we ons project aan op scholen in het voortgezet onderwijs. Ook zullen we op andere manieren aandacht aan dit project geven en wie weet sta je zelf ook steil achterover van  verbazing. Voor meer vragen over dit project mail info@soesoe.nl t.n.v. Nina Tromp.

 

Project: ‘Verborgen identiteit’. #TwijfelIndo

Armando Ello

Armando Ello

Waar gaat dit project over?

De Pilot is al op gang gezet. Meer deelnemers hebben zich aangemeld dan ik durfde te hopen, want het was nogal een vaag Concept.

– “Armando, waar gaat dit project over want ik wil het wel op mijn school hangen, maar het concept is nog niet duidelijk.”
– “Hoi ik ken wel mensen die ik zou willen aanmelden, maar waar is het precies voor?”

Mijn omschrijving was om twijfel Indo portretten te laten zien om Middelbare scholen om het thema identiteit meer bewust te maken.Duidelijker kon ik het vorige maand toen het project van start is gegaan niet omschrijven.

Maar ik begrijp het wel.

Lezen is blijkbaar niet genoeg. Dus ik besloot er een voorbeeld foto bij te doen. Bam, de aanmeldingen stroomden binnen. Op de hoezoindo facebook pagina gingen de reacties los!
De productie van de shoot en ontvangst in mijn studio was een beetje chaotisch, want ik had niet genoeg boodschappen geld voor bapao’s om het enthousiasme te drukken.

Mensen kwamen van Hoorn, Alkmaar, Almere, Nijmegen, Utrecht, DenHaag en heb nu 22 mensen om de foto gezet. De fotografie duurt niet langer dan een tandarts controle, maar de ontmoeting met iedereen is ons verassend veel waard geweest.

De Indo’s die er niet meer uitzien als indisch zijn het boegbeeld van de vervaagde Indo generatie en vertellen een verhaal die toch de herkenning en indisch trots laat zien.

We besluiten door te gaan met dit project en willen het grootser aanpakken. De portretten zijn te prachtig om het bij een enkel project te laten en we gaan proberen (pin ons er niet aan vast) dit onder publieke aandacht te brengen. Maar hou het nog even geheim.

 

[box]Aanmelden kan nog steeds!
Ken jij Indo’s die helemaal bij dit project past?
Klik verder om naar de officiële oproep te gaan.[/box]

[button link=”https://www.hoezoindo.nl/portretserie-twijfelindos/” color=”green”]Verder[/button]