Aankomst in Jakarta

De nacht in het vliegtuig was slaaptechnisch net niet confortabel. Het vliegtuig was niet geheel uitverkocht dus hadden sommigen meteen 3 stoelen geconfiskeerd om languit te gaan liggen ronken.Ik niet.. Ik kan mij amper herinneren hoe ik dat voorgaande jaren heb gedaan. Gelukkig hadden we met Garuda een rechtstreekse vlucht die in een oogwenk gevlogen was.

Het blijft bizar hoe je dan opeens weer aan de andere kant van de wereld staat in 13 uur, waar men vroeger een dikke maand vertoefde op een schip via een shortcut daarbij noord-oost Afrika.

Bij aankomst dit keer geen welkomst-boost van de vuist van de tropische warmte van Indonesië, maar een fijne transactie van het klimaat gevoel naar buiten via de tapijten gangen van het vliegveld Soekarno Hatta Jakarta.

20161024_055815 20161024_094336

Zonder extreme opstopping op de weg die gedeeld werd met zwermen aan Go-jack rijders waren we bij ons hotel. Het voorstel was om direct naar de drie na grooste Moskee van de wereld te bezoeken. En dat deden we dan ook.

Kort bezoek, maar indrukwekkend. Onder de dome van de Moskee praatte je grofweg over 4hectare aan oppervlakte. De totale Moskee bedroeg 10 hectare. Bouwjaar ben ik even vergeten, maar is gemaakt door een Duitse architect die zelf Katholiek was en studeerde in Amsterdam. De Moskee staat ook pal tegenover de katholieke kerk, maar is meer een trekpleister vanwege de omvang van het bouwerk. Die kerk ertegenover die kennen we vanuit in Nederland wel.

_1200311

_1200348 _1200394

Morgen bezoeken we een kantoor van VIVAT van Father Paul Rahmat en een opvangtehuis van slachtoffers van vrouwenhandel in west Jakarta.

Pater Paul Rahmat verteld ons over de actuele thema’s in Indonesie en hoe de projecten van Mensen met een missie daarop inspelen.

Kortom een interessant programma waar ik me zeer op verheug, maar eerst verlang naar het hotel en een goede zit op de kamar kecil.