De geschiedenis over Nederlands- Indië hebben we allemaal gehad op school. Wat de VOC deed, welke specerijen de Nederlandse keuken verrijkte,  hoe groot onze koloniën waren enz.. Het is maar een klein stukje wat ons is verteld. Maar er is nog zoveel meer! Niet alleen in literatuur en geschiedenisboeken maar ook in eigen familie geschiedenis. Wat soms nog rijker aan persoonlijke informatie bevat dan een geschiedenisboek van school.

Ik merk tijdens het onderzoeken dat ik nog veel moet lezen en zien voordat ik de geschiedenis snap. Specifiek waarom de Indische families bij aankomst in Nederland niet goed zijn geïnformeerd over de duur van hun verblijf vanuit de kant van de Nederlandse regering. Hoe werd er gecommuniceerd naar deze gezinnen en welke beloftes zijn er gedaan?

Welke keuzes zijn er gemaakt en hoe hebben die keuzes persoonlijk effect gemaakt op mijn familie en andere families?

Deze beslissingen uiten zich misschien wel tot wie ik ben en hoe ik over dingen denk.

Mijn identiteit.

Hoe denk jij daarover?

Speelt de zoektocht naar je identiteit momenteel een rol?

Herken je de vragen?

Als je wilt kan je mij helpen met mijn onderzoekspoll hieronder en ik hoor graag je suggesties. Je kan me ook mailen naar anouk@hoezoindo.nl