Dit project is opgezet nadat op de facebookpagina van Hoezoindo gevraagd te hebben of er behoefte is naar familiefoto’s.
Van belang is dat ik de oudste generatie in het middelpunt zet, want vaak hoeft het voor hen niet persé merk ik uit ervaring en dat is zonde.
Hieronder het facebookbericht:

 

Foto: Fam. Trouerbach

Foto: Fam. Trouerbach door Armando Ello

Waarom?
Ik ben Armando Ello oprichter van Hoezoindo en ik verzamel indisch erfgoed in de vorm van nieuwe projecten op Hoezoindo.nl. Omdat ik fotograaf/filmer ben gebruik ik vooral beeld in mijn projecten. Het hoofdoel is om jonge generatie Indo’s bewust te maken van hun roots en iets te doen met hun eigen familieverhaal en daarbij hebben we de oudere generatie nodig om het hen te kunnen vragen nu dat nog kan. Dit project draagt bij aan versterken van de verbinding in de familie, want het begint met bij elkaar komen.

De vereeuwiging van de foto’s zal nog generaties doorspelen en daarom is het van belang om de eerste generatie nog vast te kunnen leggen nu het nog kan.Ter nagedachtenis van overleden Indische grootouders kan een familie ook gefotografeerd worden, maar ik maak wel onderscheid bij deze foto serie.
Het fotograferen is kosteloos waarbij U een print krijgt en een digitale online publicatie op Hoezoindo.nl. Nadat ik voldoende kandidaten heb die dit formulier hebben ingevuld zal ik kijken of Nabestelling mogelijk is.

Familie foto Inspiratie:
Het is geïnspireerd door een fotoverhaal van Pamela Pattynama uit haar Boek Bitterzoet Indië namelijk de eeuwenoude traditie ‘Theedrinken’ in Nederlands-Indië. Hoewel thee drinken in de koloneale tijd iets was voor de rijke belanda’s liet Pamela een foto zien van een Indisch gezin die ook Thee aan het drinken waren. Maar deze foto was niet statisch, want op de foto werd gelachen en gesnoept van de Indische hapjes die er lagen. Een tipisch Indisch tafereel en een sfeer die ik graag wil vastleggen in de huidige indische famillies van nu.

Mocht je twijfelen om mee te willen doen stuur dan eerst deze link door naar je familieleden zodat ook zij de bedoeling begrijpen.
Het heeft even tijd nodig voordat iedereen beseft waar het voor is. Voor vragen kan je me bereiken via de contactpagina.

 Laat weten in de comments wat je van dit project vind!

Let op: Voordat je dit formulier invult..Het verplicht je tot niets en je zit nergens aan gebonden!
Hierna houd ik je op de hoogte van de vorderingen van dit project en gebruik ik je gegevens voor het organiseren van een zo soepel mogelijk traject wat betreft de fotografie en data wanneer iedereen kan.