Over 2 dagen gaat de short film Daily Bread in premiere in Amsterdam.

Deze film raakt en is een gevolg van een verhaal van Jan die 50 jaar gezewegen heeft. Haar kleindochter maakte deze film en speelt haar overgrootmoeder in kamp Ambarawa.
Een indrukwekkende film, omdat er sowieso weinig films zijn die deze kampverhalen in beeld brengen.

Vrouwen en kinderen zaten gescheiden van de mannen in interneringskampen. Hoe was het voor die vrouwen en kinderen?
Deze korte film van 15 minuten schetst een beeld van een anakdote uit de autobiografie Fifty Years of Silence van Jan Ruff O’Herne.

Film still Jan en haar dochter

Kwalitaitief is het een hoogstaande film van Australische productie.

Film still Japanse kampcommandant

In een WO II-interneringskamp in Indonesië worden Jan en een groep Nederlandse vrouwen en kinderen dagelijks geconfronteerd met strijd tegen mishandeling, ziekte en hongersnood. De Japanse kampcommandant en zijn geliefde, donzige witte kat, zien toe op het slopende kampregime. Jan is een dappere maar impulsieve jonge vrouw, en wanneer ze uit wanhoop handelt om het leven van een klein meisje te redden, brengt haar handelen consequenties voor het hele kamp. Wat is de prijs voor een maaltijd wanneer vrouwen en kinderen verhongeren? Daily Bread is gebaseerd op een uittreksel uit de autobiografie Fifty Years of Silence van Jan Ruff O’Herne, uitgegeven door Random House en vertaald in vijf talen.

Making off

[su_button url=”https://www.lift-off-festivals.com/amsterdam-lift-off-film-festival-2018/amsterdam-lift-off-film-festival-2018-shorts-programme-2/” target=”blank” style=”flat” background=”#84d315″ size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: ticket”]Tickets voor deze film[/su_button]