Film premiere Dagelijks Brood – Daily Bread

Over 2 dagen gaat de short film Daily Bread in premiere in Amsterdam.

Deze film raakt en is een gevolg van een verhaal van Jan die 50 jaar gezewegen heeft. Haar kleindochter maakte deze film en speelt haar overgrootmoeder in kamp Ambarawa.
Een indrukwekkende film, omdat er sowieso weinig films zijn die deze kampverhalen in beeld brengen.

Vrouwen en kinderen zaten gescheiden van de mannen in interneringskampen. Hoe was het voor die vrouwen en kinderen?
Deze korte film van 15 minuten schetst een beeld van een anakdote uit de autobiografie Fifty Years of Silence van Jan Ruff O’Herne.

Film still Jan en haar dochter

Kwalitaitief is het een hoogstaande film van Australische productie.

Film still Japanse kampcommandant

In een WO II-interneringskamp in Indonesië worden Jan en een groep Nederlandse vrouwen en kinderen dagelijks geconfronteerd met strijd tegen mishandeling, ziekte en hongersnood. De Japanse kampcommandant en zijn geliefde, donzige witte kat, zien toe op het slopende kampregime. Jan is een dappere maar impulsieve jonge vrouw, en wanneer ze uit wanhoop handelt om het leven van een klein meisje te redden, brengt haar handelen consequenties voor het hele kamp. Wat is de prijs voor een maaltijd wanneer vrouwen en kinderen verhongeren? Daily Bread is gebaseerd op een uittreksel uit de autobiografie Fifty Years of Silence van Jan Ruff O’Herne, uitgegeven door Random House en vertaald in vijf talen.

Making off

 

By |2018-10-02T10:27:39+00:00oktober 2nd, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Wilhelmina Beckman-Lapre een Indische vrouw, want haar overgroot oma was een inheemse geboren in voormalig Nederlands-Indië getrouwd met erkende Indo Joram Ello. Zij kregen 5 kinderen waaronder mijn vader Frederick Willem Ello (Yogdjakarta) een opgeleide timmerman die verliefd is geworden op een Indonesische vrouw van het eiland van oorsprong van mijn opa. (West-Timor,Rote). Op 28 jarige leeftijd is hij pas naar Nederland gekomen in '72 en later mijn moeder. Mijn Indische familiegeschiedenis is een moeilijk te achterhalen verhaal, maar met familieverhalen van andere Indo's blijf ik mijn roots ontdekken.

Leave A Comment