‘Stage lopen is niet voor mietjes’ zei ik..

Het loopt storm bij Hoezoindo. We brengen een product uit en Hoezoindo lijkt wel een bedrijf te worden.

Anouk Bos mailde mij en schreef over ‘jullie’ en ‘Uw bedrijf’.. Ik belde haar en vertelde dat er geen ‘Jullie’ is. HoezoIndo is een OneManBandshow. Het is niet gek want ik praat continu in de wij-vorm, omdat ik onze projecten samen met jou doe..

Ik heb nooit een stagaire overwogen, maar als er een gemotiveerd iemand zich aanbiedt dan sta ik daar open voor en kijken we wel wat we kunnen doen.

Tot nu toe hebben jullie direct contact met mij. Vanaf nu gaan jullie meer zien van wat Anouk kan en gaat betekenen voor Hoezoindo. Een beetje hulp is welkom en tegelijkertijd is haar interesse om stage bij ‘ons’ te lopen een teken van een behoefte die misschien nog niet ontdekt is..

Wees een beetje aardig voor haar. Ik zou het waarderen als jullie meedoen in haar interessante onderzoek, want ik weet zeker dat er mooie content uit voortkomt wat de Indische gemeenschap zou waarderen..

Anouk Bos

Foto: Anouk

 

‘Tijd is elastiek’, nou niet voor deze stagiaire!

Hoi ik ben Anouk en ik zal de komende maanden mezelf storten op de blog en de lopende projecten bij Hoezo Indo. En ik kan je vertellen er komen mooie dingen aan.

Maar wat studeert deze nona nou? Ik studeer Allround Styling aan de Academie Artemis in Amsterdam. Een brede studie op het gebied van styling waaronder mode, interieur, food en media. Als alles volgens plan verloopt zal ik dit schooljaar afstuderen.

 

Twijfel Indo aanwezig.

Ik ben een 3de generatie Indo. Mijn moeder is volbloed Indonesisch en mijn vader een echte Belanda. Sinds een paar jaar heb ik een sterk heimwee gevoel naar Indonesië. Om specifiek te zijn het eiland Ambon. Mijn opa woont daar nog met zijn 94 jaartjes jong, te genieten op zijn oude veranda. Een man waar ik veel bewondering voor heb.

 

Waarom Hoezo Indo?

Aankomende maanden zal ik naast het bloggen ook bezig zijn met mijn casestudy. Het onderzoek zal vooral over thuis voelen gaan, met als hoofdvraag: Hoe zorg je ervoor dat de volgende generatie zich geworteld voelt? Wat is thuis voelen voor hen?

De elementen die terug te vinden zijn bij Hoezo Indo zijn: opvoeding, familie verleden, Indisch gevoel en identiteit. Sterke punten die een basis zijn voor mijn hoofdvraag en ik hoop het antwoord dan ook hier te kunnen vinden.

 

Ik neem jullie graag mee op deze persoonlijke reis en ben benieuwd welke verhalen ik ga tegen komen.

Selamat!