Verschijningsdatum
Exact een jaar geleden ging het Twijfelindo boekproject van start. Ik wilde met mijn bevlogen ambitie 6 maand eerder verschijnen, maar vandaag is officieel het boekbestand naar de drukker en kan het drukproces beginnen.
Echter eerder deze week is het proces al begonnen omdat het bestand aan allerlei eisen moest voldoen welke ik nu voor 100% heb verwerkt.  Het is nu bij mij uit handen. De prepress heeft vandaag nog een controle te gaan en krijg ik eerst controle check voor het licht eindelijk op groen kan gaan.
Dat betekent dat ik medio augustus het boek binnen heb en wil gaan lanceren.
(De datum volgt nog dus houd je mail in de gaten de komende tijd..).
Dank voor je geduld.
Ik heb vaker updates willen plaatsen, maar ik wilde niet meer met beloftes komen als er daadwerkelijk progressie in zou zitten. Dat werkt teleurstellend, dus dank voor je begrip.
Naar de Eindafwerking
Samen met de twijfelindo kandidaten hebben we bijna geen concessies gedaan aan de tekst, omdat alle tekst zo puur mogelijk is gelaten en er weinig is geschrapt. De redactie daarentegen was ‘a hell of a job’ geweest voor mijn redacteurs die er 150 uur aan werk in hebben gestopt.
We hebben het hier over 200 interviews van gemiddeld 1300 woorden per interview. Grofweg + 260.000 woorden.
Het totale boek is in plaats van 150 pagina’s 480 pagina’s en heeft het totale budget van het crowdfund bedrag in beslag genomen voor het drukwerk en voor voldoende oplage.
Gevolg op het Boektarief.
Het boek wordt daarom 5 euro duurder in de uiteindelijke verkoop en wordt het vaste tarief.
De donateurs van de crowdfunding vorig jaar hoeven niets bij te betalen.
De nieuwprijs is wat het is en heb ik zo laag mogelijk proberen te houden omdat ik wil dat het boek bij zoveel mogelijk mensen in handen komt.
Bestelling.
Op deze website krijg je later de mogelijkheid je boek al te kunnen bestellen. Daarvoor volgt later een mailt met de link. (Je kan je inschrijven voor de nieuwsbrief).
In de voorbestelling zul je het zonder plaatje van het boek moeten doen hoe het eruit komt te zien.
Mond-tot-mondreclame
Veel mensen weten er al van en ik kom zomaar mensen tegen die mij vragen hoe het met het boek staat. Niet dat ik verbaasd ben, maar zelfs vrienden van mij die horen mensen over dit project praten zonder dat ze weten dat ze vrienden met mijn zijn.
Ik heb in de afgelopen maanden geen reclame kunnen maken, behalve dan die publicatie van NatGeo maar de komende maand ga ik daar weer aandacht aan besteden want er komt een boeklancering aan. Of ik nou wil of niet, want als ik heel eerlijk ben is dat een beetje uit mijn comfortzone..
Dus heb ik een specifieke vraag aan je.
[su_highlight background=”#fff27d”] Heb je extra tips om dit boek te promoten? Of ken je misschien blogs die goede tips geven voor marketing en boekpromoties?[/su_highlight]
Dat kan echt van alles zijn dus ik hoop op een brainstorm aan ideeën..
Ik kan je hulp en tips goed gebruiken dus ik hoor graag je reactie hieronder en laat je even weten dat ik alle comments lees..
Alvast bedank en ik kom snel weer met een update!