Met een tas vol folders onder mijn arm zag ik in mijn ooghoek een pasfotohok met daarop staan: ‘Nederlands-Indie’.. hetgeen mij verbaasde, omdat ik op de Professional Imaging beurs liep voor fotografen.
Dus ik vroeg me meteen af..
 

Wat deden zij daar?

 

De demonstrateur legde mij uit dat het een tijdmachine betrof die het verhaal verteld over de Oorlogsgeschiedenis van Nederlands-Indie. Op interactieve wijze wordt je in het verhaal betrokken bij een personage die de oorlog in Nederlands-Indie beleeft. Terwijl je in het hokje de video volgt krijg je keuzes wat jij in bepaalde situaties zou doen en volg je daarna instructies om op de foto te gaan als die personage. Als aandenken krijg je die persoonlijke foto mee en kun je het verhaal online vervolgen..

 

Het doel was om op deze beurs feedback te krijgen over dit project. Dus mocht je als Indische foto/videograaf daar rondlopen dan zou ik zeker even een kijkje nemen of kijk hier de filmanimatie. 

Officieel worden deze machines in verschillende steden geplaatst op 5 mei 2013.
Een initatief en samenwerking van het Indisch herinneringscentrum, Upact en stichtig Halin, liet ik me vertellen.

Of dit aanslaat of niet, ieder project die poging doet om de Nederlands-Indische geschiedenis te vertellen draag ik een warm hart toe. Eerlijk gezegd denk ik dat wij hen ook kunnen helpen met feedback, kritiek, innovatie ideeën en verbeter punten. Vandaar deze blog om dit initiatief te steunen. Dus wat kunnen we doen? Reageer!

Wat vind jij van dit Initiatief voor Jongeren?

Reachties mogen hieronder.
Dan zorg ik ervoor dat deze link naar Didie van Upact komt zodat zij de feedback meenemen in de tijdmachine 🙂
 

Volg hier het project:
http://timelinemovementontour.tumblr.com/