Kijkdag foto zoekt familie

14 albums zijn er al gevonden sinds begin dit jaar het project; ‘Foto zoekt familie’ is begonnen om de rechtmatige eigenaren terug te vinden via de site. Tijdens de Tongtong fair afgelopen mei heeft het tropenmuseum een kijkgelegenheid geboden van replica’s van de albums en dat heeft zeer goed geholpen om meer eigenaren terug te vinden.

slide1

De verhalen die zich achter de Indisch albums verschuilen zijn mega interessant. Daarom zijn wij met Hoezoindo er als de kippen bij.

In het programma van het Tropenmuseum op 21 september praten we graag mee over wat de ontdekkingen zijn geweest in de gevonden albums en wat het teweeg heeft gebracht bij de rest van de familie.

Twijfelindoproject

We koppelen aan dit project ook ons lopende ‘TwijfelIndo project’ waar we jonge indo’s fotograferen waarvan je zou kunnen zeggen dat ze er niet Indisch meer uitzien.Die TwijfelIndo’s die deze kans nog niet hebben gehad om bij mij (Armando) op de foto te gaan zijn van harte welkom bij het tropen museum.
Een van onze ‘Twijfel Indo’s’ Dewi Staal komt haar afstudeer film tonen die ze met haar tante heeft gemaakt.“Het verhaal uit de koffer”.

DewieBanner

 

Filmvertoning: het verhaal uit de koffer

Dewi Staal (1988) is een jonge Indische cultureel antropologe die gefascineerd raakte door haar Indische roots. Zij maakte de film Het verhaal uit de koffer, over de zoektocht van haar tante Marleen Staal naar het verleden van haar ouders. Na de film gaan Dewi en haar tante in gesprek met het publiek.

 

Indischfotolab.nl

 

En dan nog iets.. ons nieuwe initiatief!

Waar wij als groot aandacht aan besteden de hele dag door is onze dochtersite: Indischfotolab.nl De verhalen achter de foto’s vinden we zo belangrijk om dat te archiveren dat we ook de gelegenheid bieden om Bijzonder oude foto’s in te scannen en te documenteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[box size=”large”]

[typography font=”Arvo” size=”25″ size_format=”px”]

Wil je tijdens deze fotoweek op Zaterdag 21 September een kijkje komen nemen in de albums? De film van Dewi zien? Als Twijfelindo op de foto? of met ons koffie drinken en spekkoek eten?

Je bent meer dan welkom!

Meer over het programma vind je op de site van het TropenMuseum.

Of kijk op onze facebookpagina. Je bent in ieder geval uitgenodigd..tot dan!

[/typography]

[/box]