Ontdekken wie wij zijn en waar onze roots liggen vinden we belangrijk. Uit eigen ervaring weet ik nog steeds niet exact hoe mijn eigen familieverhaal in elkaar zit. Maar ik blijf nieuwsgierig naar mijn familie achtergrond en wat er parallel gebeurd is in de afgelopen 50 jaar. De archieven en informatie voor onze doeleinden moet daarom toerijkend zijn. Parallelle verhalen zijn soms verhelderend en creëert een beter tijdsbeeld. Moesson digitaal Met dit artikel wil ik iedereen er aan herinneren dat er een rijk archief ligt van de afgelopen 50 jaar Moesson. HET blad die er altijd voor gestaan heeft om indische mensen met elkaar te binden. Een schatkamer aan verhalen dus laat ik je hier voor je neus zien hoe makkelijk je kan inloggen om te ontdekken of jou familie naam er in voorkomt. Maar je kan ook zoeken naar kretek, bali, makan of zwarte magie. Ontdek het zelf.

Nog een aanvullende tip:

Tip:Moesson Archief

Die knop zorgt voor een beeldschermvullende weergave

De hele digitaliserings project is mogelijk gemaakt door het bedrijf PICTURA en hebben een impressie van de bekendmaking van de digitalisering en een gedetaileerde uitleg van de opzet en zelfs in het engels. Die gezellige banner foto is van Ce moi. Kende jij dit al en/of maak je er gebruik van? Deel je ervaring in de comments.

[button link=”http://moesson.pictura-dp.nl/voorwaarden/” color=”green” text=”dark” window=”yes”]Je kan hier inloggen in het Moesson archief[/button]

"Het indisch maandblad sinds 1956"