[typography font=”Meddon” size=”55″ size_format=”px” color=”#6c6c6c”]Robin Verbon[/typography]

 


Vanaf haar geboorte tot haar 15e jaar heeft ze in Bahrein gewoond. Voor een internationaal bedrijf werd haar vader (Nederlandse) gevraagd om in een eilandenstaat in de Perzische Golf te komen werken. Haar ouders hebben toen de stap genomen om te emigreren. De moeder van Robin is Indisch. Haar twee jaar jongere broertje Jasper, ook geboren in Bahrein, woont nu op kamers in Breda en studeert een opleiding aan de NHTV.

Robin’s moeder is Indisch en heel erg into Facebook. Die zag de oproep van Hoezo Indo staan met de zoektocht naar ‘twijfelindo’s’. Haar opa en oma van moeders kant komen uit Jakarta. In 1958 gingen ze met de boot naar Nederland. Haar moeder is geboren in 1953 ook in Jakarta en heeft in totaal nog 10 broers en zussen. Opa en oma leven niet meer. Robin was zelf niet zo bezig met het Indische. Haar moeder daarentegen wel en is daarom ook veel te vinden op verschillende Indische sites en fora. Ze wil haar moeder er wel in bijstaan en vergezelt haar naar Indische evenementen. Zelf is ze ooit op Bali geweest, maar de rest van Indonesië heeft ze nog niet gezien. Als ik vraag hoe mensen haar kwa uiterlijk inschatten wordt ze vaak aangezien voor Turks of voor Spaans.

Wat vind je typisch Indisch aan jezelf?

‘Ik heb de neiging om confrontaties uit de weg te gaan en houd liever ook iedereen te vriend’ Ze ziet zichzelf als een rustig persoon en vindt ophef ook niet echt nodig. Ook is ze een fervente verzamelaarster van kruiden, potjes en andere ‘rommel’ die ze graag bewaart in haar keukenkastjes. Ze merkt op dat dit ook zo is bij haar moeder, tantes en vroeger bij haar oma! Indo’s schijnen een voorliefde te hebben voor verzamelen en van horen zeggen weet ze dat keukenkastjes daar vaak de dupe van worden.

 

[su_button url=”http://indogo.nl/projects/twijfelindo” target=”blank” background=”#ef4f2d” size=”5″ wide=”no” center=”yes” icon=”icon: hand-o-up”]support crowdfundproject[/su_button]