De mensen die zich lieten portretteren voor dit project  zijn geïnterviewd voor een korte introductie en achtergrondverhaal.
In deze post een portret van Stefano Paat.

Woont thuis bij pa en ma. Heeft ook een zus die op zichzelf woont met partner en twee kinderen. Vader is Indisch (50 jaar).  Kind van een Indisch man, zat in het leger en is getrouwd met een Indonesische vrouw en kwam in Nederland in 1948 toen hij voor het Nederlandse Staatsburgerschap koos. Hij heeft nog twee broers en één zus. Moeder is Nederlands en komt oorspronkelijk uit Alphen aan den Rijn.

Stefano is geboren in Nederland en was veel bij zijn
oma waar hij regelmatig Indisch at.
Wat is typisch Indisch voor jou? Hij benoemt: vrijgevigheid, goed zorgen voor je familie en veel eten. Ook ziet hij zijn temperament als Indisch. Met zijn lengte van 1.86 m is hij voor een Indo uitzonderlijk lang.

Zijn pa is een ondernemende man. Hij heeft een eigen herenkapper. Stefano zelf is nog nooit in Indonesië geweest. Hij zou wel een keertje willen gaan. Zijn hobby is koken en werkte voorheen als kok. Vanwege zijn lichamelijke conditie kan hij dat werk nu niet meer beoefenen.

Wat zou je jouw kinderen later van het Indische mee willen geven? Stefano benoemt een opgezette krokodil, een adelaar en een schild. Zelf heeft hij ooit een akar bahar (armband) gekregen dat hem beschermt en helpt met zijn gezondheid. Zijn Nederlandse vriendin wil hij overigens wel een keer meenemen naar de Tong Tong Fair in Den Haag.  Zodat ze ook een beetje kan proeven van die Indische sfeer.