Familieverhalen zijn niet makkelijk te achterhalen. Als jonge generatie kunnen wij niet zonder de voorgaande generaties. Vandaar dit persbericht om eventueel de lezing te bezoeken. Ongetwijfeld hebben Bussemaker en Lapré een bijzonder verhaal, maar wellicht is het ook om inspiratie om het belang in te zien van elk familie verhaal waarvan de roots in Nederlands-Indië liggen. – Armando

Jet Bussemaker en Ruud Lapré vertellen woensdag 7 december 2011 welke rol Nederlands-Indië in hun leven speelt. De bijeenkomst ‘Het verhaal van…Ruud Lapré en Jet Bussemaker’ wordt georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem.

Lange tijd weten Jet Bussemaker en Ruud Lapré niet wat hun vaders hebben meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Deze hullen zich namelijk in stilzwijgen.

Bussemaker krijgt antwoorden als ze met haar vader door Indonesië reist. Ze schrijft erover in ‘Dochter van een kampkind’.

Lapré komt meer te weten via enkele brieven die zijn vader hem stuurt. In het boek ‘Terra Incognita’ vertelt hij de levensgeschiedenis van zijn vader en zichzelf aan zijn zoon die in coma ligt door een auto-ongeluk.

Het programma wordt afgesloten met een gezellig samenzijn waarin we het glas heffen op het afgelopen jaar én de toekomst. Bussemaker en Lapré zullen tevens hun boek signeren.

 

Datum:

woensdag 7 december 2011

 

Tijd:

13.30 – 14.00 inloop

14.00 – 15.30 programma

15.30 – 17.00 gezellig samenzijn en signeersessie

 

Plaats:

Landgoed Bronbeek, Kumpulan, Velperweg 147, Arnhem

 

Aanmelden:

Uiterlijk 5 december 2011 via info@indischherinneringscentrum.nl  o.v.v. aanmelding bijeenkomst 7/12