Marjolein van Asdonck

Marjolein van Asdonck

Eentje om in de gaten te houden want ze is de hoofdredacteur van Moesson. Het Indisch maandblad waar ik met veel plezier sinds 2004 voor mag werken als fotograaf. Mijn leercurve en beeldvorming over Indië is sindsdien exponentieel gestegen vanwege de +200 Portretten die ik  heb mogen fotograferen bij Indische mensen thuis.

Haar redactie artikelen zijn warm, eerlijk en open, net als haar persoonlijkheid. Met een groot hart voor de Indische cultuur heeft ze onder haar leiding als hoofdredacteur de afgelopen jaren een mooi blad neergezet die hoogstwaarschijnlijk in iedere Indische familie aanwezig is.

Bij Indische toko’s waar het blad los verkocht word gaat het als warme pasteitjes over de toonbank. Dus je mag best concluderen dat het blad een gewild item is geworden.


Het Blad ligt niet in het schap

En is daarmee een bijzonder gegeven dat een artikel van Marjolein is genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste journalisitieke prijs in Nederland. Zoals op de tegelsite staat omschreven: De Tegel is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws-, achtergrond- en onderzoeksproducties en een aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent. 

Wij met HoezoIndo vinden dat deze prijs &  nominatie ook een erkenning is van de Indische cultuur en moedigen Marjolein aan met onze publieksstem. Het is voor het eerst dat een minderhedenblad in aanmerking komt voor zo’n hoge onderscheiding.


Stemmen voor de publieksprijs
Haar artikel in de categorie ‘Beste Interview’ maakt kans op de Publieksprijs. Lezers kunnen stemmen op ‘Birney Struggle Blues’via  http://www.detegel.info/nominaties/interview
*klik op de ‘like button’ om te stemmen of ‘twitter button’ als je ook een twitter account hebt.

Op maandag 16 april worden de prijswinnaars bekend gemaakt, tijdens een avondvullend programma in het Lucent Danstheater in Den Haag en in aanwezigheid van de volledige journalistieke beau monde van Nederland. Meer info over de awards vind je hier.


Zou jij willen stemmen? Dat kan hier bij het 3de Interview van Birney.