Deze week:

[typography font=”Lobster” size=”44″ size_format=”px” color=”#00aeff”]Anouk Hildering [/typography]

 

[box style= “rounded” size=”large” border=”full”][typography font=”Sorts Mill Goudy” size=”14″ size_format=”px”]

Woonplaats: Haarlem
Student: Media Informatie en Communcatie
Werk: Studeert momenteel af bij een notariskantoor
Vader: Indisch
Moeder: Nederlands/Hongaars 

[/typography]

[/box]

[twocol_one]

Hoe ben je bij dit project terecht gekomen?

Een vriendin van mij had de video oproep van Armando op mijn facebook-wall geplaatst met de tekst dat ik me zou moeten aanmelden hiervoor.

In welke zin herkende je je in de oproep?

Meestal omdat ik van mezelf zeg dat ik min of meer de allochtoon van de familie ben en omdat mijn vader en de familie een heel Indisch uiterlijk heeft en ik niet met mijn blonde haar en blauwe ogen.

Heb je nog broers of zussen?

Nee, ik ben enig kind.

Heb je daar moeite mee dat de rest er Indisch uit ziet en jij niet?

Vroeger vond ik dat wel jammer, want ik wilde wel donker haar hebben. Maar nu vind ik het eigenlijk wel grappig, want ik hoor er natuurlijk net zo goed bij, maar ik vind het nu juist weer leuk dat ik wel iets Indisch in me heb en er niet zo uitzie.

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Wat is typisch Indisch aan jou?

Dat ik heel erg van eten hou en alles opeet wat je me voorschotelt.

Daarnaast denk ik dat spiritualiteit een grote rol in mijn leven speelt.Veel familieleden geloven in de meest waanzinnige dingen. Ik iets minder, maar ik geloof wel dat er iets is waar wij niet zo veel van af weten. En ik stel veel uit!

Je bent al naar Indonesië geweest. Hoe was dat voor je?

Heel erg leuk. We zijn 3 weken geweest waar mijn vader verschillende plekken heeft laten zien waar hij gewoond heeft en waar zijn ouders hebben gewerkt.

Hoe was dat voor je vader?

Vanaf het moment dat we daar aankwamen en in de eerste de beste taxi sprongen in Jakarta had hij ineens hele verhalen in *Bahasa terwijl ik die taal nog nooit van hem gehoord heb. Af en toe wel kleine woordjes, maar nooit zo vlot. Hij zat meteen weer in zijn element en dat was ontzettend leuk om te zien.


Vind je het belangrijk dat het Indische blijft bestaan?

Ja, ik denk dat het hele Indische gevoel, de manier van leven daar voel ik mezelf ook gewoon in thuis. Ik vind het veel waarde hebben met alle belevenissen daarbij.

[/twocol_one_last]

[su_button url=”http://indogo.nl/projects/twijfelindo” target=”blank” background=”#ef4f2d” size=”7″ wide=”no” center=”yes” icon=”icon: rocket” desc=”Support dit project”]Ga naar crowdfundproject[/su_button]

 

[quote]Ik denk dat het hele Indische gevoel, de manier van leven daar voel ik mezelf ook gewoon in thuis.[/quote]

*Het Indonesisch (Bahasa Indonesia, letterlijk “taal van Indonesië”) is de officiële taal van Indonesië en een van de werktalen van Oost-Timor. *Bron wikipedia)

[box]

Anouk Hildering liet zich portretteren en interviewen voor het project ‘Verborgen identiteit’.Wekelijks weer een nieuwe twijfelindo.Vond je dit een leuk artikel? Steun dit project met een kleine donatie, zodat we er een boek van kunnen maken op http://indogo.nl

[/box]