Deze week:

[typography font=”Lobster” size=”40″ size_format=”px” color=”#00aeff”]Jeroen van der Schaft[/typography]

[box style= “rounded” size=”large” border=”full”]

[typography font=”Sorts Mill Goudy” size=”12″ size_format=”px”]

Geboren: 27 Juli 1985
Geboorteplaats: Spijkenisse
Woonplaats: Rotterdam
Indische Ouder: Vader 1937 geboren te Jakarta.
Studie: Media & Entertainment Management
Bijbaan: Verkoper in een schoenenzaak 

Klik foto om te vergoten

[/typography]

 

[/box]

[twocol_one]

In welke zin zie jij jezelf dan als een TwijfelIndo?
Mijn besef van de “Indische identiteit” is vrij laat naar de oppervlakte gekomen mede omdat ik er niet Indisch uitzie.

Zie jij jezelf als Indisch?
Voornamelijk ben ik meer op een Nederlandse manier opgevoed dan Indisch, maar ik begin me steeds meer te interesseren in de geschiedenis. Ik ben benieuwd welke aspecten en trekjes ik van de Indische kant heb meegekregen.

Heeft je vader iets van het Indische aan je meegegeven?
Mijn ouders zijn gescheiden toen ik vrij jong was. Het contact met mijn vader is best moeilijk geweest in mijn jonge jaren. Eigenlijk pas sinds een jaar of 15 is die relatie weer intact. Ik durf geen aspect of eigenschap te noemen. Het is meer een gevoel en omdat ik momenteel veel ontdek over mijn achtergrond kom ik steeds meer gekke en typisch Indische dingetjes tegen.

Zoals?
De manier van eten, het liefst met sambal. Een bepaald temperament…
Het typisch Indische vind ik moeilijk om aan te geven, omdat ik het nog zo aan het ontdekken ben.

[/twocol_one] [twocol_one_last]

[typography font=”Bentham” size=”22″ size_format=”px” color=”#808080″]‘Het typische Indische vind ik moeilijk om aan te geven, omdat ik het nog zo aan het ontdekken ben.’[/typography]

 

Je hebt  dus meer contact met je vader en je bent ook meer interesse gaan tonen in de Indische geschiedenis. Stel je je vader ook vragen?
Vanwege zijn kampverleden praat hij daar niet graag over. Als ik meer wil weten, moet ik echt doorvragen en pushen en dat is moeilijk.

En wat doe je er zelf aan om meer over de Indische geschiedenis te leren?
Heel veel lezen. Wij hadden vroeger bijvoorbeeld Wajangpoppen. Die stonden altijd bij ons in huis en ik had geen idee wat het was. Later lees je daar iets over op het internet en dan sta je er opeens bij stil. Dat besef dat komt later pas.

Zijn je broer en zus ermee bezig?
Eigenlijk helemaal niet. Die beschouwen zichzelf als Nederlands. We lijken wel veel op elkaar maar we zien er niet Indisch uit.

Wat zou je nu nog willen weten?
De zoektocht is voor mij nog maar net begonnen. Dus ik wil vooral nog veel literatuur lezen. Wat me geweldig lijkt is om eens contact te hebben met een typisch Indische familie. Dat zou ik heel erg leuk vinden.

[/twocol_one_last]

 

 

 

 

[su_box title=”Steunen of meer weten over dit project?”]Je kan het project steunen met een bijdrage en je krijgt er een boek voor terug. (: Voel je je een twijfelindo? Aanmelden kan nog to 10 juni 2015. Klik de link bovenaan de website navigatie om je aan te melden.[/su_box]

[su_button url=”http://indogo.nl/projects/twijfelindo” target=”blank” background=”#ef4f2d” size=”7″ wide=”no” center=”yes” icon=”icon: rocket” desc=”Support dit project”]Ga naar crowdfundproject[/su_button]