Hoezoindo gaat een avond mee backstage bij James Benjamins. James treed regelmatig op als rapper met eigen teksten voor Fakkelbrigade. In deze film proef je de sfeer backstage in Utrecht.

(tekst: Ondertiteling)

James, Indo, 2de generatie, fakkelbrigade, Muziekant, schrijfer dan, Vanavond gaan we in Tivoli hierzo optreden.

Hoezoindo heeft me uitgenodigd om mee te gaan en ja waarom niet.

Hoelang zit je in de Muziek?

Dat is inmiddels al langer dan 10 jaar. Meer op hobbybasis en van uit de hobby basis eigenlijk gewoon bezig gebleven en vanuit het bezig zijn, mensen tegen gekomen die eigenlijk op hetzelfde niveau bezig zijn.

Wat heeft je geinspireerd om te gaan rappen?

Ik denk eerder schrijven. Vroeger was ik altijd gegrepen door, als ik liedjes hoorde dat wist ik dat het iets was waardoor dat mijn aandacht trok en ik kwam er eigenlijk achter dat het kwam doordat de woorden op elkaar rijmden. Als klein kind was ik altijd al bezig van; hoe komt het dat er iets mij grijpt zeg maar. Uiteindelijk toen ik in de 3de klas van de  lagere school zat toen hoorde ik voor het eerst een hiphop ‘Public Enemy’ was dat dacht ik.

Weet je nog welk nummer dat was?

Ik weet niet meer precies welk nummer dat was, iets van ‘Base how long can you go..” Dit is tof weet je wel, dit is echt gewoon dat dichten waar ik van hou, ja tenminste zo serieus dacht ik nog niet als klein kind maar,..dit is het, dit is mijn muziek waar ik van hou. Zo is het eigenlik gekomen en later was er een vriend van mij, ook een indo toevallig. Hij kwam met een beat en zei van “ja waarom ga je niet eens wat rappen ofzo” en van daaruit is het eigenlijk ontstaan.

Wanneer is je carriere serieus geworden?

Ik ben er wel mee bezig al met al 15 jaar, maar echt serieus ben ik de laatste paar jaar dat ik echt serieus denk van. Ja sticks van Opgezwollen die was constant van; “joh je moet het wat serieuzer nemen.”

Plankenkoorts?

Je bent heel jong en dan denk je van..ja je weet, je voelt gewoon dat het goed zit. Dan wil je graag ja hoe zeg je dat..expressen.

Je ziet mensen dat doen je denkt van ja.. beetje arrogant misschien of wat dan ook, maar je denkt dan op dat moment als je jong bent.. ik het beter of ik kan het ook net zo.. dan doe je het gewoon, want je hebt er gewoon zin in, het is hetzelfde als.. ja, waar kun je het mee vergelijken..ja gewoon, gewoon zoals ik het zeg eigenlijk..

haha..

geen plankenkoorts. Het is natuurlijk wel af en toe dat je zenuwachtig bent, gezonde zenuwen. bijvoorbeeld stonden we laatst op Lowlands ik dacht van joh er staan 15000 man voor je, ja zo dadelijk ga je de fout in ofzo, maar op een gegeven moment als je daar eenmaal staat en je krijgt de reacties terug van de mensen dan.. jah dat is heel tof en leerzaam.

//soundcheck//

Nee, nee, nee ik heb geen Indische invloeden op de groep ofzo. Ook niet kwa eten? dat je gewoon een keer nasi meebrengt? Ah ik denk dat het de jonges heel blij zal maken, maar die nasi goreng bewaar ik voor mij en mijn vriendin.. haha

//optreden barst los @Utrecht Tivloli Oudegracht //

James, bedankt man, het was echt een toffe show vandaag.

Jullie hebben het gezien, fakkelbrigade, hoezoindo.nl, ‘Nobody beats the drum’ achter de camera..Grinding baby!

Met dank aan:

-Fakkelbrigade

-Nobody beats the drum

-Tivoli Oudegracht